onsdag 25 april 2012

Vem jag är...?

Ja... Nu är ju frågan hur mycket ni egentligen vill veta...? Jag tror att jag får ta lite i taget för annars tröttnar ni nog innan vi ens har börjat...

Jag kan ju börja med att berätta att jag är 38 år med 2 barn och en sambo och en liten hund...
Sen tror jag att ni kanske vill veta lite mer men det tar vi så småningom...

En av anledningarna till att jag nu startar den här bloggen är att jag verkligen själv vill fortsätta må så bra som jag gör just nu och jag tänkte att om jag skriver ner hur bra jag mår och varför jag mår så bra så blir det lättare att komma ihåg det utifall jag någon gång skulle börja tvivla...

Jag mår bra för att jag helt enkelt känner att jag har hittat ett sätt att äta som passar mig kropp...

Anledningen till att jag började med LCHF var att jag tidigare åt på ett sätt som inte passade min kropp. Ett sätt som gjorde mig överviktig och extremt trött. Jag har egentligen alltid ätit likadant men anledningen till att jag inte blev överviktig förren för cirka 6 år sedan var att jag hade ett arbete där jag aldrig satt stilla...

Sommaren 2005 slutade jag med mitt aktiva jobb och började plugga, träffade min sambo och blev snart gravid med vår dotter som föddes hösten 2006... Jag fortsatte plugga ett år senare och då var alla kilona jag gått upp under graviditeten kvar... :-( Sommaren 2010 föddes vår son och även fast jag vägrade väga mig under hela graviditeten så är jag helt säker på att det var tre-siffrigt på vågen när han äntligen behagade komma ut... Ett halvår senare så var det dags att ta tag i problemet på allvar!

Själv började jag med att läsa Matrevolutionen av Kostdoktorn Andreas Eenfeldt och den boken gav mig verkligen supermycket inspiration och kunskap om varför jag just skulle börja med LCHF.

Jag hade tidigare när jag bodde i USA hört mycket talsa om Atkins och även provat det i ett par månader och tyckt att de verkade okey. Jag gick kanske ner 1-2 kg men då var jag ju redan smal så sen slutade jag ju med den "dieten".

Det som attraherade mig mest med LCHF innan jag ens hade börjat var att det är att sätt att äta "for life". Jag tror nämligen inte på dieter!!

Så varför startar jag den här bloggen just nu...?

Jo, jag har äntligen lyckats skarpa ihop modet att maila ett brev till självaste Kostdoktorn för att tacka för ett suveränt stöd och outsinlig inspiration under det här året... Jag har till och med skickat in "före"och "efter" bilder och idag kan ni se mig på hans blogg... Eftersom jag tror att jag kanske kommer få ganska många besökare på min ordinarie vardags/dagboksblogg som egentligen inte alls handlar särskilt mycket om min viktresa, mat eller träning så tänkte jag att jag startar en ny som handlar om just allt det där... Jag känner verkligen för att skriva om sådana saker just nu och då är det ju roligt om man kanske hittar några som vill läsa om det...

Vad tror ni? Vad vill ni läsa om här inne???

11 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul! Jag kommer med glädje att följa din nya blogg! Var inne på din andra och säger bara: wow! Vad duktig du är! Vilken resa!
  Jag äter också LCHFmat och mår otroligt bra av det, mitt problem var snarare ont i magen, inte övervikt... Och precs som dig har jag hittat det optimala sättet att äta för att slippa sötsug (är ganska sötberoende i grund och botten) och ont i magen.
  Jag bloggar också, om mat som jag lagar och olika andra saker... Så går gärna in på min blogg också så kanske du hittar ett och annat recept att inspireras av! :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Jag fäljer såklart den här bloggen också. Jag behöver all inspiration även om det än så länge känns bra. :)

  SvaraRadera
 3. Äter inte LCHF mat och har ingen tanke på att göra det heller. Men här http://www.kokaihop.se/ finns många recept på LCHF mat.

  Vårkramen Anna

  SvaraRadera
 4. Kul med en hälsoblogg med!

  SvaraRadera
 5. Hej !
  Jag har också ätit LCHF sedan Jan 2011 och är helt övertygad om att det är det rätta. Ett stort problem för mig är att jag äter för lite , Jag tror det iallafall.
  Du frågade vad man skulle vilja läsa och jag undrar hur åt och vad, hur mycket du åt/äter, om du skulle vilja redogöra för det så skulle jag bli jätte glad.:-)
  marita 1 år med LCHF

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Fantastisk att du lyckats så bra!
  Jag håller med Marita, det vore väldigt intressant att läsa om hur du gjorde/gör. Vad du äter och lite så. Jag är själv en nybörjare med LCHF, har ätit det i 2 veckor bara men mår superbra! Detta är något jag kommer fortsätta med.

  SvaraRadera
 7. Hej Josefin!
  Stort grattis till din lyckade viktminskning. Du ser strålande ut.

  Håller med övriga kommentatorer och ber dej skriva om hur du har burit dej åt för att lyckas. Gärna exakt hur du har gjort. Vilka frestelser du motstått osv.

  Själv har jag LCHFat i nästan ett år. Jag mår jättebra men går bara upp. Fem kilo har lagts till en redan överviktigt kropp. Jag har gått från överviktig till fet enligt BMI.

  Hade jag inte mått så bra fysiskt, och njutit av att slippa sötsuget hade jag nog lagt av. Men jag har gjort som du, och läst om alla lyckade viktminskningar och hoppats att LCHF till slut ska fungera även på mej.

  Grattis än en gång och lyckat till med nya bloggen önskar Astrid

  SvaraRadera
 8. Åh vad kul! Jag ska lägga in efter foto snart när jag gått ner 25 kg med LCHF = nära!!! Kram

  SvaraRadera
 9. Stort grattis till en lyckad viktresa och ett fantastiskt hälsoval!!

  Åse @ 56kilo.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åse!
   Du har varit en stor inspirationskälla och jag har lärt mig mycket av dig!

   //Josefin

   Radera