torsdag 26 april 2012

Hur jag har gjort... (del 2)

Jag skulle vilja säga att det gäller att äta sig mätt men att inte överäta... Det gjorde jag säkert lite i början men efter hand så vänjer man sig med lite mindre mat och eftersom det som man äter har ett högt näringsinehåll med mycket protein och fett så blir man efter ett tag mätt på betydlligt mycket mindre mat...

Jag var dålig på att leta efter recept i början och det blev mycket stekt kycklingfilé, stekt lax, kött med antingen bearnaisesås, eller någon sås jag kokat/rört ihop själv. Jag tycker förtfarande att det är väldigt  väldigt gott med en rejäl bit kött (helst oxfile som är riktigt röd inuti) men efterhand har jag hittat en massa kokböcker och andra bloggar/webbsidor med massor av recept på väldigt goda lättlagade både vardags och festrätter.

Grundregeln är fortfarande att jag bara äte det jag tycker är gott... ;-)
Men tacka vare alla bra recept så har jag verkligen provat mycket nytt främst vad det gäller grönsaker och hittat många nya favoriter.

(En klassiker är ju blomkålsgratängen med grädde och massor av riven ost som passar så bra till det mesta...Jag har verkligen inte gillat blomkål i någon form tidigare)

På vardagarna är det inte alltid jag lagar något tillbehör till mig utan äter vad vi nu har, tex köttfärssåsen med bara sallad med kanske feta- elller mozarellaost.

Hur är det med resten av familjen då?

Min kära sambo D hängde på mitt LCHF-tåg i ett par månader när jag började och gick supersnabbt ner typ 7 kg (Jag tror jag kanske gick ner 3,5kg  under samma period och var ganska avundsjuk) Han har dock inget riktigt sockerberoende som jag har haft utan bara älskar knäckebröd och sill alldeles för mycket för att låta bli det. Nu tar han lite pasta, ris elller vad jag nu har gjort till barnen bara för att det finns och jag tror att han nog nästan har gått upp de där kilona igen...

Sockerberoende ja...

Jag åt nog inte mer godis än någon annan när jag var liten och jag drack definitivt ingen läsk (det fick man ju kanske på sin höjd 1 gång i veckan) men däremot så har jag alltid varit svag för fika... Kakor och allt annat som är bakat har jag verkligen gått igång på och det har inte funnits någon botten utan jag har kunnat äta mängder... Något annat som verkligen har varit min last är glass... (Jag har aldrig haft någon glass i frysen här hemma för den har alltid varit slut... ) Nu får barnen ha sina vaniljpinnar ifred...

Vad äter jag då när jag blir sugen?

Det enkla svaret är ju att man blir ju knappast sugen alls om man äter ordentlig frukost, lunch och middag men om jag nu väldigt gärna skulle vilja ha något så tar jag mig en bit god ost, lite salami, några skinkskivor eller vad jag nu har hemma. En bra regel är att ha ett välfyllt kylskåp för då har man inga ursäkter för att inte välja något som är LCHF.

Fuskar jag?

Nej det gör jag faktiskt inte... Jag kan tillåta mig själv en extra bit choklad om jag är sugen... Jag bestämde mig för att äta en glass på vår Danmarkssemester förra sommar och det gjorde jag... När vi var på Cypern testade jag lite av allt som såg gott ut på desserbordet en kväll men det var inget som var gott utan allt var bara sötkladdigt så det var lätt att tacka nej sen... Nu när jag har gått imål så kan jag laga någon efterrätt själv ibland som inte är 100% LCHF (som tex lakritsparfain som jag gjorde i påskas) och äta någon matsked av den. Jag äter sushi bland för att jag älskar det osv...osv.....

Oj vilket osammanhängande inlägg det blev... Jag är sjukt trött så vi "skyller på det"

To be continuted....

1 kommentar:

  1. Tack snälla du för all inspiration! Jag är säker på att det finns många fler än jag som både blir glada och peppade av att läsa det du skriver. Jag kämpar på, och med dig som bollplank tror jag verkligen att jag kommer lyckas. :) Det är lätt att ge upp när det inte går som man har tänkt, men du visar att trägen vinner.

    SvaraRadera